Over ons

Zorgboerderij Op 'e Romte biedt dagbesteding aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast hebben we door de week BSO, en in de weekenden en vakanties logeeropvang voor jeugd in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Door de week bieden we zinvolle dagbesteding en huiswerkbegeleiding aan voor jongeren die vastgelopen zijn in het onderwijs, of jongvolwassenen die nog niet hun draai in de maatschappij hebben kunnen vinden. We zijn 7 dagen in de week geopend. Bij ons is er van alles te doen, van dagelijkse routine in de stal, op het erf, in de werkplaats, of in de keuken, tot meer op maat gestuurde activiteiten die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de mensen die ons bezoeken.

Bertus en Tanja van der Werff

Samen zijn we in 2016 gestart, vanuit onze passie voor mensen, met logeerweekenden voor de jeugd. Al snel groeide het aantal deelnemers ook op doordeweekse dagen, en naast onze eigen volwassen kinderen, werken er inmiddels nog een aantal enthousiaste medewerkers mee. We zijn een erkend leerbedrijf, waardoor er ook regelmatig stagiaires aanwezig zijn.

Tanja van der Werff

Tanja is de drijvende kracht achter de zorgboerderij. Tanja is kinder- en jongerencoach, en verantwoordelijk voor de zorg. Tanja heeft meer dan 30 jaar ervaring in het werken met "speciale"kinderen en jongeren. Tanja is SKJ geregistreerd, en laat zich regelmatig bijscholen.

Bertus van der Werff

Bertus heeft een eigen Bouwkundig Adviesbureau en is daardoor ook flexibel inzetbaar op de zorgboerderij. Bertus is vooral praktisch ingesteld, en alle klussen en onderhoud van erf en stal, komen dan natuurlijk ook voor zijn rekening! Bertus begeleidt de jongeren en volwassenen bij de dagbesteding en de werkzaamheden in de stal en de werkplaats.

Josephine van der Werff

Josephine werkt sinds september 2018 op de zaterdag mee in de dagbesteding. Josephine woont in Meppel en volgt de Internationale PABO. (ITEps Stenden NHL) Josephine is creatief en houdt van zingen. Ze houdt zich op de zorgboerderij vooral bezig met de begeleiding van de jeugd tijdens sport, spel en creatieve activiteiten.

Athanasia Basdeki

Hallo, ik ben Athanasia en ik kom uit Griekenland. Ik woon nu bijna twee jaar in Nederland. Ik werk sinds 1 juli 2021 bij de Zorgboerderij, ik werk voornamelijk in de weekenden. Ik heb een bachelor Psychologie en ben momenteel bezig met het afronden van mijn Master Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Universiteit Leiden. Ik worstel nog steeds met mijn Nederlands, maar ik doe mijn best om de taal te leren. In mijn vrije tijd vindt ik het leuk om mijn planten te verzorgen, boeken te lezen en om te haken. Aangenaam kennis te maken!

Karin Wijma

Karin Wijma is sinds 1 september 2021 in dienst als onderwijsbegeleider en in de dagbesteding. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in haar werken, aansluiten bij ieder uniek individu. Inzicht geven in - en versterken van eigen krachten zijn drijfveren in de begeleiding. Hiervanuit ondersteunt Karin ook de gezinnen achter de jeugdigen. Karin heeft ruime ervaring in de Jeugdhulpverlening en is SKJ geregistreerd. Met veel enthousiasme en gedrevenheid is Karin regelmatig in de sportschool te vinden, daarnaast betreedt ze graag het podium om te improviseren (Theatersport) of te zingen.

Tobias van der Werff

Hallo, mijn naam is Tobias van der Werff. Twee jaar geleden ben ik vanuit Griekenland terug naar Nederland verhuisd. In Griekenland heb ik gewerkt als dierverzorger in een dierentuin vlakbij Athene. In de afgelopen twee jaar heb ik mijn opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijk zorg behaald. Ik ben sinds 1 september 2022 fulltime in dienst bij de zorgboerderij. In de weekenden begeleid ik de jeugd tijdens de logeerweekenden. We verzorgen met elkaar de dieren, maar ondernemen ook allerlei andere activiteiten. Ook op de doordeweekse dagen begeleid ik een aantal deelnemers in de dagbesteding bij het verzorgen van de dieren, en bij het onderhoud in de stal en op het erf. Zien we elkaar gauw?

Chris Marijt

Chris Marijt werkt sinds 1 september 2022 als persoonlijk begeleider bij ons op de zorgboerderij. Chris is enthousiast, motiverend en is een geboren leider. Chris heeft ervaring als persoonlijk begeleider bij Stichting Philadelphia Zorg, en in zijn vrije tijd kun je hem vinden als scheidsrechter op het voetbalveld, of als theatermaker en acteur in de theaterwereld.

Stagiaires

Dagelijks zijn er stagiaires van diverse MBO en HBO opleidingen gericht op maatschappelijk, sociaal of pedagogisch werk.

Visie

Ieder mens is uniek! En ieder mens heeft mogelijkheden! Bij Zorgboerderij Op'e Romte krijgen mensen letterlijk de ruimte om deze mogelijkheden te ontwikkelen. Ruimte om jezelf te zijn, en jezelf te ontwikkelen binnen jouw mogelijkheden. Ieder mens doet er toe! Het met elkaar verzorgen van de planten, dieren en de maaltijden, zorgt voor structuur, bewustwording, zelfrespect en verantwoordelijkheidsgevoel. Samen maken we de wereld om ons heen een beetje mooier!

Kom eens langs

Als u een afspraak wilt maken, kunt u hieronder uw gegevens invullen en versturen. Op werkdagen zullen wij binnen 48 uur contact met u opnemen om een afspraak te maken. U kunt ook telefonisch contact opnemen om een afspraak te plannen.

Maak afspraak