De boerderij

Onze boerderij is rustig gelegen aan een doodlopende weg midden tussen de weilanden in het voormalige Parregaster Meer. We liggen centraal tussen Makkum, Bolsward en Workum. Doordat we letterlijk "Op 'e Romte" liggen, staan we dicht bij de natuur en de verschillende jaargetijden. Je ervaart hier letterlijk de rust en de ruimte van het platteland. We proberen zoveel mogelijk buiten of in de stal bezig te zijn, maar natuurlijk is er binnen ook voldoende ruimte voor activiteiten of juist rustmomenten. Bekijk hieronder wat er allemaal bij ons te beleven is.

Woonkamer en keuken

In de grote woonkeuken is voldoende ruimte aan de tafel om te eten, te werken of te knutselen. Voor alle leeftijden en ontwikkelingsfases is er passend spel- en ontwikkelingsmateriaal. Er is een aparte knutseltafel waar rustig gekliederd mag worden. Ook is er ruimte om met elkaar wat lekkers te bakken of te koken.

Activiteiten

Er is natuurlijk van alles te beleven op de boerderij. Van het voeren van de dieren, kampvuur, sport, spel, hutten bouwen, skelteren, knutselen, koken, etc. en in de vakantie maken we wel eens een uitstapje naar het bos of het strand.

Slaapruimte

De slaapkamer is op de begane grond en grenst direct aan de woonkamer. Douche en wc zitten er ook vlakbij. Zo kunnen wij goed toezicht houden. Begeleiding van de logeerweekenden slaapt in de woonkamer zodat er altijd iemand beschikbaar is.

Kantine

De kantine is bijna klaar en ligt centraal in de ligboxstal en is vooral bestemd voor de dagbesteding. Ook de logeeropvang gaat overdag gebruik maken van deze ruimte. Er zal straks meer ruimte zijn voor activiteiten, en het lijkt ons erg leuk om jaarlijks een open dag te gaan houden. Die mogelijkheid krijgen we hiermee.

Werkplaats

De werkplaats is ook nog in ontwikkeling en is vooral bedoeld voor de dagbesteding.

Ligboxstal

In de stal zijn de boxen en de hokken van de dieren. De meeste dieren staan overdag buiten en gaan 's nachts weer naar binnen. Zo is er ook ruimte om alles weer even schoon te maken.

Speelweide

We hebben een grote speelweide die goed is omheind voor de allerkleinsten. In de zandbak worden heel wat zandtaartjes gebakken en tunnels gegraven. Ook staan er trampolines, een klimrek, een tafeltennistafel, glijbanen en er is voldoende ruimte om lekker te rennen. Aan de picknicktafels onder het afdakje houden we bij mooi weer pauze. We sparen nog voor een mooie grote nestschommel.

Moestuin

De moestuin is nog in ontwikkeling, We hebben als voorbeeld de makkelijke moestuin gebruikt. Mooie houten bakken met houtsnippers ertussen, zodat we niet veel onkruid hoeven te wieden. Tot nu toe bevalt het prima! De aardbeien staan er mooi bij en de eerste andijvie en sla uit de tuin was heerlijk. In de kas kan alles mooi opgekweekt worden en de groenten die wat meer warmte nodig hebben staan in de kas. Ook de kinderen kunnen er aan de slag met hun kleine moestuintjes van de AH.

De dieren

We hebben kippen, konijnen, geiten, schapen, koeien, ezels, katten en een hond. Elke dag liggen er wel een paar verse eitjes in het hok, en als het een beetje kan scharrelen de kippen lekker buiten. In de zomer staan de grotere dieren ook meestal buiten in één van de weides, en in de winter hebben ze een fijne plek in de ligboxstal. Met de konijnen wordt flink geknuffeld en in het voorjaar hebben we meestal jonge lammetjes, konijntjes en kuikentjes.

Erf

We hebben voldoende ruimte op het erf voor sport en spel of andere activiteiten. We kunnen voetballen, volleyballen, basketballen, boogschieten, vissen en natuurlijk wordt er volop geskelterd met de skelters. En wat dacht je van popcorn of broodjes bakken boven het kampvuur in de zomer? Ook zijn er diverse terrassen, bankjes en hoekjes om even tot rust te komen.

Kom eens langs!

Als u een afspraak wilt maken, kunt u hieronder uw gegevens invullen en versturen. Op werkdagen zullen wij binnen 48 uur contact met u opnemen om een afspraak te maken. U kunt ook telefonisch contact opnemen om een afspraak te plannen.

Maak afspraak